MALTRACTES

21 de març


HISTÈRICA. POSINT-SE EN EL SEU LLOC

Es va celebrar el 4t Congres Mundial sobre la Salud Mental de les Dones a Madrid. Aquest afirmava que el cansament produït per múltiples funcions (mare, filla, etc) és una de les causes que fa que les dones siguin propences a tenir problemes mentals. La multiplicitat de funcions i la exposició constant a la violència, causa el deteriorament de la salud mental de les dones.

Un estudi dirigit per la Universitat posa en manifest que el 21% de les dones sudafricanes pateixen depressió. Aquestes no pateixen només violència per part de la parella, sinó també dels familiars, es violada, i a més a més s'ha de preocupar d'alimentar una gran prole, normalment amb soledad. Article de la Vanguardia 21 de Març


9 de març


CAMPANYA AFAVOR DE LES DONESL'actor britànic Daniel Craig, conegut pel seu paper de James Bond, s'ha vestit de dona per protagonitzar una campanya promoguda per l'organització anglesa "Equals", que pretén sensibilitzar la societat sobre la discriminació a les dones en ple segle XXI. L'anunci recorda que les dones, encara avui, cobren menys que els homes i denuncia la xacra social de la violència masclista. S'ha presentat coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.
7 de març


LA FALSA VIOLACIÓ DE UNA CATALANA A ROMA


Una estudiant catalana va denunciar haver estat violada a Roma. Una fantasia eròtica va acabar sent un malson. Va dir que en el carrer se li van acostar dos individus que la van asaltar. Mentre un d'ells l'agafava, el altre abusava sexualment d'ella, entre dos cotxes. Va causar molta conmoció a Roma.
ARTICLE SENCER: http://www.lavanguardia.es/sucesos/20110306/54122901609/la-falsa-violacion-de-una-catalana-en-roma.html
28 de febrer

ELS AGRESSORS DE DONES MALTRACTEN TAMBÉ ANIMALS

Utilitzen a les mascotes domèstiques per fer xantatge a la parella i als fills de violència domèstica. La majoria de maltractadors de les seves famílies agradeixen als animals domètics, ja que les parelles tornen a casa per no abandonar-los a mans de una persona violenta. Arrel d'aquests maltractament domètics es poden veure els transtorns i psicopaties dels individus.

20 minuts: http://www.20minutos.es/noticia/973219/0/agresores/mujeres/animales/