dimarts, 22 de març del 2011

TIPUS DE MALTRACTAMENT

VERBAL EMOCIONAL-PSICOLÒGIC
Totes aquelles  conductes que produeixen desvalorització i sofriment de la dona (insults, amenaces verbals, acusacions falses, humiliacions, control, aïllament, prohibicions, trencar objectes d’especial valor sentimental, maltractament d’animals domèstics, privació de necessitats bàsiques: son, menjar...).

FÍSIC
Tot contacte corporal no consentit, amb la finalitat de generar humiliació a la víctima (donar cops, punxar, estirar els cabells, agafar, mossegar, donar puntades de peu, fractures òssies, torçar braços, empentar, intents d’estrangulació, provocar avortaments, empentar contra les parets, llençar objectes, utilitzar armes, cremar, assassinar

SEXUAL
Qualsevol tipus de relació sexual no desitjada, ni consentida; tant si és impartida amb el propi cos, o amb objectes (tractament degradant del sexe femení, coacció per mantenir relacions sexuals contra la voluntat de la parella, la violació).

SOCIAL
Allunyament progressiu de la dona de la seva família, amics, etc. Per tal d’aïllar a la víctima (el control i prohibicions constants de les activitats i de les relacions externes, forçar situacions desagradables en públic...)


FINANCER O ECONÒMIC
Control dels recursos econòmics per usar els diners per exercir poder (assignacions insuficients per al manteniment de les necessitats familiars, no participació en la presa de decisions sobre com distribuir les despeses de diners, impagament de pensions o abandonament de família, en cas de separació).

RELIGIÓS
Ridiculitzar les creences religioses de la parella, impedir la pràctica d’aquestes creences, fer servir preceptes religiosos com a excusa pels actes violents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada