DONES A AFGANISTAN


4 de Març 2011 

EMILIO MORENATTI

El fotògraf Emilio Morenatti va resultar ferit en un atemptat contra les tropes internacionals que operen a l’Afganistan. Però ell es va documentar sobre la violència de gènere a Pakistàn

- Najaf Sultana va ser ruixada amb àcid pel seu pare als 5 anys perquè no volia més dones a casa.

- Menuda Khan, l’agressió, també amb àcid, li va arribar d’un grup d’homes que així posaven fi a una disputa familiar.

- Saira Liaqat la va ruixar el seu marit.Article sencer :http://www.periodistes.org/files/dossiers/dossier%20premsa%20CPC%203110-02112009.pdf28 de febrer 2011

INJUSTICES AMERICANES
"Dos años después de terminado el régimen Talibán, la comunidad internacional y el gobierno de transición Afgano, dirigido por el Presidente Hamid Karzai, han demostrado ser incapaces de proteger a las mujeres. El riesgo de violación y la violencia sexual por parte de miembros de facciones armadas y ex combatientes es todavía alta. El casamiento a la fuerza, especialmente de niñas pequeñas, y la violencia contra mujeres en el seno de la familia es rampante en muchas zonas del país."


És lamentable que una violació no sigui penalitzada si és amb causes de guerra. IMPERDONABLE

Més informació:  http://www.rawa.org/rawi_sp.htm


26 de ferbrer 2011


25 de febrer 2011 


VISCA LES DONES REVOLUCIONÀRIES D'AFGANISTAN


Rawa és l'Associació Revolucionaria de les dones d'Afganistan que lluiten per no sucumbir a les pressions de les forces talibans en el país. Aquesta fundació té com a lema: dones + intolerància taliban + opressió = llibertat.Aquesta va ser fundada l'any 1977, i sempre han tingut un objectiu molt clar que es buscar una identitat social que les forçes islamistes li prohibeixen.

La situació de la dona a Afganistan és precària, ja que tenen prohibit el riure o fer qualsevol soroll al caminar; són com "objectes" que han de satisfer els homes; i no l'home que escullen, sinó és l'home que tria a una dona i ella no si pot negar. RAWA busca una sortida per a les dones buscant el dret de l'educació per a elles, el dret de l'opinió, ja que són ciutadant passius, i el dret més bàsic el d'escollir. El que intenten és conscienciar a una identitat progressista per duu a terme aquest projecte.

22 de febrer 2011


LES DONES AFGANES DOMINADES PER EL TRIBALISME 

De Farah a Kunar la vida regeix per el Pashtunwali, on fomenta el honor viril amb tres pertinences: zar (or), zamin (terra) i zan (dones). El paper de la dona en aquest país és de subjecte passiu amb els quals comercies i objectes que disputar-se. El seu sinó de la dones és la tristesa i la vergonya

“El meu nom és Bibi Aisha, sóc una jove refugiada de família rica que escapava de la guerra entre els soviètics (invadien el seu país) i els mujaidines, recolzats per els E.E.U.U. El meu marit em pegava des del dia que vaig casar-me amb ell, als 12 anys. Un dia em va donar tal pallissa que vaig intentar escapar per tal de demanar ajuda a una veïna. El castic per sortir sense permís, el marit, soldat talibà, se m’en portar a un lloc perdut de la muntanya on diversos homes em varen agafar mentre ell em tallava el nas, les orelles i el cabell. Jo cridava repetidament “Si pogués, us mataria a tots”.

(Aisha ha viatjat a Estats Units a l’agost per tal de tenir una intervenció de cirurgia reconstructiva)

A Kabul hi ha un refugi de dones amb maltractaments anomenat “Mujeres pro Mujeres Afganes de Kabul” que donen suport aquestes persones. No obstant això ve de més lluny; ja que com va escriure Majruh, els landays, tenen la incompatibilitat d’estimar i una revelació del sofriment de la dona malcasada.


3 comentaris: